Рая Младенова Спасова, 12 години, гр. София

Училище. Това е мястото, където всеки ден децата изживяват стрес и страх заради поредния изпит или тест. Не се чувстваме спокойни, защото има деца, които пречат в час, прекалено строги учители и други, които понякога не могат да оценят знанията и труда, който полагаме.

Мечтаното училище. В моите представи това ще е мястото, където знанията и уроците ще се съчетават със забавлението и интересите. Всички ученици ще идват на училище с удоволствие, радост и нетърпение. Учителите няма да са само хората, които ни преподават, те ще са нашият пример за подражание- сега и след много години. Ще бъдем спокойни и ще се чувстваме защитени като у дома си. Всички ще знаем, че това е мястото,което ни подготвя за бъдещето и за това как да постигнем целите си. То ще ни помага да бъдем себе си. Всички ще си помагаме, ще се държим заедно като едно голямо семейство.Училището ще ни среща с любовта, добротата, знанието и представата за бъдещето.

В моите представи училището не е само една сива сграда, то ще бъде боядисано в различни и ярки цветове. По коридорите ще има шкафчета, в които ще си поставяме учебниците и всички принадлежности, които са нужни на всеки един от нас. Това ще ни помага да не носиме тежки чанти, които само ни изкривяват гръбначния стълб. В кабинетите ще има схеми на проекти и плакати. Така учителите ще оценяват старанията, които полагаме.Чиновете ще са нови, столовете – удобни. Прозорците ще са големи, а лампите ще светят с естествена светлина. В столовата ще има хубав и богат обяд с качествени продукти. В лавката ще се предлага разнообразие от закуски и сандвичи,които ще са полезни за нас. Ще има отделна зала за тържества и събития. Дворът ще бъде голям с цветни градини и растения, които никой няма да унищожава. Ще има маси, на които децата ще могат да се хранят, когато навън времето е хубаво. В двора ще има малка книжарница с всичко, което трябва на един ученик. В съседство ще има няколко спортни площадки.

В моето училище ще има най-разнообразни паралелки за всякакъв вид интереси. Във всички стаи ще има нови мултимедии и различни интригуващи технически средства за да бъде обучението по-интересно. В неучебно училищно време ще има много различни клубове, в които всеки ще може да се включи. Като клуб по занимания – танци, волейбол, футбол, плуване, пеене, готвене и още много неща, които на дeцата ще са интересни. Ще се организират състезания и представления.

Така си представям моето мечтано училище. Обаче това, което е най-важно е, че един ден, когато всеки от нас завърши, виждаме всъщност колко силна е нашата връзка с училището, защото точно там сме си намерили приятели за цял живот, там сме прекарали половината си живот, там сме се влюбили за първи път и там са се случили незабравими случки, които винаги ще останат в сърцата ни.

Това, което искам, е пълноценно да изживея годините си в училище, да дам всичко от себе си, за да оставя частица от мен там, така както то остава завинаги в мен.

Публикувано в Есета от конкурса "Моето мечтано училище". Постоянна връзка.

Вашият коментар