Станимира Ивайлова Димитрова – 14 г., гр. София

За мен училището е място, в което, освен че се образоваме, ние създаваме приятелства, прекарваме половината си ден с хората от класа ни, учителите и всичко в училище. В него ние не се учим само на история, география, математика, английски и всички изучаващи се в него предмети, но също така ние учим много за живота, родината си и можем да попитаме учителите си за всичко което ни интересува и да научим нещо ново, важно и интересно.

Училището, в което аз уча, е добро. Начинът на образование е добър и интересен. По литература ние правим съчинения, есета, проекти и презентации, отговаряме на интересни въпроси и пишем планове, по които да се ориентираме по-добре. Пишем отговори върху зададени теми, под формата на съчинение или есе. Правим презентации за дадени произведения или писатели и поети, също така правим проекти за известни автори.

По български език ние правим CV-та за живота на известни личности, като например за наши любими актьори, певци, музиканти, писатели и спортисти, също така ние пишем CV-таза нашитеродители, баби и дядовци, братя и сестри. По този начин ние опознаваме своите родители и роднини, както и важни и интересни факти за живота на любимите ни известни личности.

Чрез всички изучени досега произведения по литература ние научихме важни за живота изводи, като например темата за родознанито в стихотворението “Потомка” на Елизавета Багряна, темата за невъзможната любов в повестта “Крадецът на праскови” на Емилиян Станев, темата за носталгията в елегията “Да се завърнеш в бащината къща” на Димчо Дебелянов и други.

Според мен училището, в което учим, може да се нарече втори дом за всички ученици в него от първи до дванадесети клас, независимо от това, кои и кога ще се запише в него, както и независимо от това, в кое училище ще учим.

Моето училище е почти мечтаното за мен. Много от нещата, които бих искала да има в едно училище, ги има в моето. В училището, в коетоуча начинът на обучение наистина е интересен, добър и занимателен. Например по английски ние пишем съчинения, истории, приказки, имейли и писма(картички), правим презентации или проекти.

По физическо ние избираме какво да играем, всеки може да каже дали иска да играе волейбол, баскетбол, футбол, тенис на маса, федербал или иска да отиде във фитнеса, а може и да играе билярд.

По музика ние научаваме много за живота на известни музиканти от вековете. Научаваме интересни факти за развитието на музиката, както стиловете и жанровете й. Има курс по пиано, вокална гтупа и други интересни занимания. В моето училище има и различни спортни тренировки. За по-малките има тренировки по футбол, хандбал, тае-куон-до, баскетбол и танци, а аз по-големите има волейбол, баскетбол, тенис на маса и други.

Храната в стола е хубава, но малко скъпа, това е едно от нещата, които може да се променят.

Има само няколко промени, които биха били добри според мен. Например да започваме училище в 08:00часа като повечето училища, да има шкафове за учебниците и чантите ни, да има електронни учебници и по-добре система на контрол в училище.

Това са моите предложения за промени, както и моето мнение за училището, в което уча. Мечтаното училище за мен е това, в което аз уча и прекарвам деня си вмомента.

Публикувано в Есета от конкурса "Моето мечтано училище". Постоянна връзка.

Вашият коментар