Министър Нейков награди участниците във фестивал „Игри за всички“

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков награди участниците във фестивал „Игри за всички“ за деца със и без увреждания. Всеки отбор полчуи купа, а на шията на всеки участник беше окачен медал, който да му напомня за този ден. Мероприятието се организира от сдружение „Мечти и отбори България“, с огромната подкрепа и доверие на Национален координационен спортен център за хора с увреждания към МФВС съвместно със Столична община, Българска асоциация за рекреация, интеграция и спорт,  и Британски съвет по повод 3 декември – Международен ден на хората с увреждания.

„Министерство на физическото възпитание и спорта работи последователно за утвърждаването на спорта като универсално средство за интеграция и социално включване на хората с увреждания и прамахване на дискриминацията. Ние сме обнадеждени от отношението на младите хора към този тежък медико-социален
проблем и ще продължаваме да се борим за подобряване на условията за хора с увреждания. Надяваме се да успеем да осигурим достъп до спортни занимания за децата с различни проблеми и заболявания в масовите училища. Вече работим и ще продължим да работим за достъпност на спортната база за хора с
увреждания. Направихме го тук – на Националния стадион, на Белмекен, предстои да се случи и при пълното реновиране на Спортпалас във Варна. Днес е Международният ден на хората с увреждания, но ръководството на МФВС доказа, че се сеща за тях не само на 3 декември, а и през цялата година“, каза при официалното награждаване министър Нейков.

В спортната надпревара се включиха 86 деца от 7 до 11 години от 119-то СОУ „Акад. Михаил Арнаудов“, 28-мо СОУ „Алеко Константинов“ и възпитаници на Дневния център за деца с увреждания „Свети Мина“. Разпределихме ги в шест отбора, и ги водихме умело през забавни състезания по седящ волейбол, speed ball (бърза топка) и щафетна игра. Петимата доброволци от Корпуса на мира помогнаха изключително много при подготовката и провеждане на фестивала. На днешния спортен празник гост бе Минчо Коралски – изпълнителен директор на Агенцията за хората с увреждания.

Благодарим на всички участници и гости за подкрепата и усмивките, с които ни заредиха днес!

http://www.mobg.org/?p=324

Публикувано в Какво правим / Новини, Фестивали. Постоянна връзка.

Вашият коментар