Обучение за учители по проект „Свързани класни стаи“

Обучителен екип от сдружение „Мечти и отбори България“, участва в разработването и провеждането на обучение за учители, включени в проект „Свързани класни стаи“ на Британски съвет. Обучението се състоя във Видин на 16 и17 април с 32 участника от 5 видински училища.

През месец януари 2011г. официално стартира проект „Свързани класни стаи“ (Connecting Classrooms) на Британски съвет. 30 български училища ще могат да се включат в международния образователен проект на Британски съвет, който се изпълнява у нас в партньорство с Министерството на образованието, младежта и науката. В момента проектът обхваща 20 европейски държави и общо 70 в целия свят. Целта му е да създаде възможности за междукултурно образование.

Connecting Classrooms ще представи нов начин на работа в областта на образованието, като добави международно измерение към текущия учебен процес. Учениците, включени в проекта, ще могат да комуникират и да се обучават заедно със свои връстници от други държави. Те ще имат за задача да създадат съвместни проекти като работят в групи, съставени от училища от Обединеното кралство, от две страни от ЕС и от една друга държава. Българските училища ще работят с партньори от Русия, Израел, Италия и Обединеното кралство.

Connecting Classrooms се изпълнява с подкрепата на образователните министерства и неправителствени организации във всяка страна, което гарантира, че партньорствата са насочени към местните приоритети, подкрепят постигането на значими образователни цели и са устойчиви в дългосрочен план. Целта на тези партньорства е младите хора да научат от своите връстници за други култури и общности, което да им помогне да развият уменията и познанията, необходими им да станат „граждани на света“.

Публикувано в Какво правим / Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар