Семейни игри по време на Фамилатлон 2011г.

За трета поредна година „Мечти и отбори България“ ще се включи в инициативата на Асоциация Родители. Ще играем забавни и образователни игри с деца и родители по време на ежегодния празник на семейството – „Фамилатлон“.

На 14 май 2011г. (събота) в навечерието на Международния ден на семейството и във връзка с Деня на Европа от 10.30 до 16 часа на Поляната с гълъбите в Южния парк, всички деца ще имат възможността да прекарат почивния ден заедно с родителите си, участвайки във „Фамилатлон” – игри и забавления за цялото семейство. Събитието се провежда съвместно с Асоциация „Спорт за всички“ и с подкрепата на Столична община. Към празника на семействата ще се присъедини и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, както и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Основната идея на събитието е, че спортът е много важен инструмент за укрепване на здравето и семейните връзки. Именно затова „Фамилатлон” ще даде шанс на малчуганите да изпробват възможностите си в спортове и занимания за свободното време като: бадминтон, софтбол, капоейра, айкидо, паневритмия, ролери, карате, семейни игри, роботика, бокс, художествени ателиета, верижно четене, катерене, петанк, ръгби, акробатичен рокендрол, таекуондо и още много екзотични и динамични игри.

По време на „Фамилатлон“ над 20 организации ще имат възможност да представят своите дейности на практика с посетителите с парка. За участниците, има предвидени награди.

Цялата веселба ще приключи в 16 ч. с почистване на Поляната с гълъбите и околните паркови пространства.

Интереса ще подгряват Супер Любо и Василена Матакева, които ще представят изпълненията и демонстрациите на сцената и около нея

Публикувано в Предстоящи събития. Постоянна връзка.

Вашият коментар