Проект „Включи се и ти“ в Пирдоп и Златица

На 19 юли 2010 г., в местността „Спасово кладенче“ край гр.Златица бе осъществена една чудесна инициатива за младежи с двигателни увреждания, като част от проекта „Включи се и ти“ (Get Involved), реализиран от Фондация „Аутуърд Баунд“ и Сдружение „Мечти и отбори – България“. Ръководител на проекта и автор на концепцията е г-жа Люсил Колмиш – френска лекарка, която живее в България.
Инициативата спомогна четирима младежи с увреждания от Златица да вземат участие в дневен лагер на открито сред природата. Те бяха подпомагани от своите родители и от доброволците на Младежкия червен кръст към СОУ „Саво Савов“ – гр.Пирдоп. Програмата включваше един ден, прекаран на чист въздух, групови игри, среща с нови приятели, поход на „Joëlette“ (високопроходима количка) в планината, пикник и изненади.
Мероприятието се осъществи благодарение финансовата подкрепа на „Аурубис България“ АД, съдействието на Дирекция „Социално подпомагане“ и на общините Пирдоп и Златица.
Целта на проекта „Включи се и ти“ е да се даде възможност на деца и младежи с двигателни увреждания да участват в преходи сред природата и по неравен терен, да общуват с нови хора, чрез наблюдения и фотография да открият природата, да развият уменията си за работа в екип. Идеята е тази програма да влезе в училищата, домовете за деца и дневните центрове и да се изпълнява през цялата година, след което да се възпроизведе отново.
Планинските преходи се извършват на групи до пет участника, които използват 5 специални високопроходими колички „Joëlette“, изработени и патентовани във Франция. Специализираната техника е закупена с помощта на френската фондация „Веолия Анвиронман“ и филиала „Далкия България“. Всяка от количките струва по 5 000 лв. Те се обслужват от минимум двама асистенти, а при по-труден терен или съобразно теглото на участника – повече. Техниката позволява на деца и младежи с двигателни увреждания да отидат в планината и да се придвижват на всяко място, което е проходимо за планински бегач.

На 19 юли 2010 г., в местността „Спасово кладенче“ край гр.Златица бе осъществена една чудесна инициатива за младежи с двигателни увреждания, като част от проекта „Включи се и ти“ (Get Involved), реализиран от Фондация „Аутуърд Баунд“ и Сдружение „Мечти и отбори – България“. Ръководител на проекта и автор на концепцията е г-жа Люсил Колмиш – френска лекарка, която живее в България.Инициативата спомогна четирима младежи с увреждания от Златица да вземат участие в дневен лагер на открито сред природата. Те бяха подпомагани от своите родители и от доброволците на Младежкия червен кръст към СОУ „Саво Савов“ – гр.Пирдоп. Програмата включваше един ден, прекаран на чист въздух, групови игри, среща с нови приятели, поход на „Joëlette“ (високопроходима количка) в планината, пикник и изненади.Мероприятието се осъществи благодарение финансовата подкрепа на „Аурубис България“ АД, съдействието на Дирекция „Социално подпомагане“ и на общините Пирдоп и Златица.Целта на проекта „Включи се и ти“ е да се даде възможност на деца и младежи с двигателни увреждания да участват в преходи сред природата и по неравен терен, да общуват с нови хора, чрез наблюдения и фотография да открият природата, да развият уменията си за работа в екип. Идеята е тази програма да влезе в училищата, домовете за деца и дневните центрове и да се изпълнява през цялата година, след което да се възпроизведе отново.Планинските преходи се извършват на групи до пет участника, които използват 5 специални високопроходими колички „Joëlette“, изработени и патентовани във Франция. Специализираната техника е закупена с помощта на френската фондация „Веолия Анвиронман“ и филиала „Далкия България“. Всяка от количките струва по 5 000 лв. Те се обслужват от минимум двама асистенти, а при по-труден терен или съобразно теглото на участника – повече. Техниката позволява на деца и младежи с двигателни увреждания да отидат в планината и да се придвижват на всяко място, което е проходимо за планински бегач.

Публикувано в Какво правим / Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар