Проект „Включи се и ти – Единен клас”

Проектът е иницииран от фондация „Аутуърд Баунд България“ и се реализира в партньорство с фондация „Калинка“ и сдружение „Мечти и отбори България“.
Общата цел на проекта е деца и младежи със и без двигателни увреждания да вземат участие в съвместни походи и игри в планината, чрез които да се подпомогне и възпита приемане и и уважение към различията, както и да се улесни сприятеляването между деца със и без увреждания. Освен това участниците (със и без увреждания) ще получат възможност да повярват в своите възможности, като се изправят пред различни предизвикателства и с подкрепата на техните приятели и съученици ги преодолеят.

Поредният, втори поход по проекта, ще бъде на 13 май 2012 година в полите на Витоша. Участници ще са 44 ученика от 11 клас на 28-мо СОУ „Алеко Константинов“, София.
По програма е предвиден полудневен поход, обяд и дейности на открито, с които организаторите ще провокират участниците да преоткрият своя потенциал и този на другите, да изяснят всички възникнали въпроси по отношение на обшуването с хора с увреждания и изградят здрава връзка, основана на приемане, подкрепа и доверие.

Публикувано в Какво правим / Новини, Предстоящи събития, Проекти. Постоянна връзка.

Вашият коментар