Инициатива „Включи се и ти в търсене на красивото“

Дейностите по време на инициатива „Включи се и ти в търсене на красивото“ ще се реализират в рамките на два последователни дни – 23-ти и 24-ти юни 2012г.
На 23 юни 2012г. младежите от „Мечти и отбори България“ ще провокират интереса на децата и възрастните от Габрово към красивите забалежителности в града, като под формата на игра „Градско рали“, участниците ще тръгнат заедно, в отбори по трима, с карта и упътване за всяка локация, в търсене на красивото. Идеята на „Градско рали“ е да даде възможност на участниците да се докоснат до стари и позабравени красиви културни и архитектурни забележителности в централните части на Габрово. Тази надпревара ще повиши вниманието и интереса на хората за красотата в града и очарованието в дребните детайли. Освен това ще даде възможност на участниците да работят заедно в един отбор, независимо от различията, да планират своя маршрут и да вземат решения как да преминават препятствията пред тях.

високо проходими колички, удобни и лесни за ползване. На 24 юни 2012г. ще проведем поход „Включи се и ти“ до архитектурно историческия резерват село Боженци с 5 деца от дневния център за деца с двигателни увреждания в Габрово. Походът е възможен, тъй като разполагаме с високопроходими колички „Жоелет“, в които децата сядат и се возят комфортно. Количката се задвижва от двама доброволци, като единият от тях е отпред и дърпа количката, а вторията е отзад и работи за баланс и спиране на количката. Доброволците ще бъдат добре обучени, а част от тях са с вече натрупан опит при работа с „Жоелет“.

Защо сме убедени в усепха?
Решени сме да използваме забавни дейности и игри, за да помогнем да се промени начинът, по който светът и в частност децата и родителите в града гледат на хората с увреждания и децата от институциите, и да насърчим едно по-отворено и приобщаващо общество. Всички дейности по време на инициативата „Включи се и ти в търсене на красивото“ са организирани и ще се извършват от квалифицирани специалисти в сферата на неформалното образование и приключенията на открито от сдружение „Мечти и отбори България“, младежи от ДОВДЛРГ „Христо Райков“, доброволци и родители. Подобни дейности сме организирали и провеждали в София, Велико Търново и с. Дълбок дол.

За участие моля пишете на ел. адрес mobulgaria@gmail.com или се обадете на телефон 0895 792 819

Всеки е добре дошъл! 🙂

Публикувано в Какво правим / Новини, Предстоящи събития, Проекти. Постоянна връзка.

Вашият коментар