Сдружение „Мечти и отбори България“ участва в учредяване на общински консултативен съвет по въпросите за младежта в Габрово

Основна функция на консултативния съвет е да подпомага Кмета при провеждане на общинската политика за младежта. Съгласно Закона за младежта, влязъл в сила от 20.04.2012 г., Общинският консултативен съвет по въпросите за младежта следва да подготви Общинския план за младежта, ориентиран към изграждане и реализиране на последователна и устойчива младежка политика в Община Габрово.  Седем от дейностите на Сдружение „Мечти и отбори България“ планирани за 2013 година са включени в общинския план за младежта през 2013 година на община Габрово. Те са:

Обучение „Млади лидери“ – за развитие на лидерски качества и толерантно отношение към различията със средствата на спортната игра и изкуствата. – март/април, 2013 г.

Организиране на изложение на младежките неправителствени организации и читалища в Габрово и провеждане на дискусия, с цел планиране на съвместни дейности за създаване на връзки между НПО и бизнеса – за устойчиво младежко развитие в Община Габрово. – юни, 2013 г.

Провеждане на приключенски лагер в с. Дълбок дол за деца със и без увреждания. Лагерът се провежда в базата на сдружение «Общество за всички”. – август, 2013 г.

Реализиране на проект «Пътят на боклука» – запознаване на младежите с ползите и важността от разделно събиране на боклука и поставяне на кофи за такова събиране в училищата. – март/юли, 2013 г.

Реализиране на проект «Младежки зони» – проучване на младежките зони в Габрово, локализирането и  облагородяването им, изготвяне на карта, на която да бъдат отбелязани всички младежки зони в града. – май/октомври, 2013 г.

Провеждане на поход за деца с двигателни увреждания «Включи се и ти». – юни, 2013 г.

Откриване на Коледен базар – За без пари. – декември, 2013 г.

Публикувано в Какво правим / Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар