Хрисиа Йорданова Йорданова – 12г., гр. Попово

Здравейте, днес ще ви разкажа за моето мечтано училище.

Да започнем от учебниците и тетрадките. В моите мечти ние не пишем на тетрадки, а на таблети и смартфони. Колкото до учебниците, няма да имаме такива, а аудиоучебници, от които само ще си слушаме уроците. А тестовете ще се правят онлайн и резултатите ще излизат час след предаването на теста.

Сега идва ред на класните стаи – те ще са с чинове, които приличат на обикновени бюра, на които ще сядаме по един, а не по двама. Няма да има бели или черни дъски. Класовете няма да са смесени с момичета или момчета, а ще сме отделно в клас – само момичета и само момчета. Стените ще бъдат изрисувани в стил, който се харесва на учениците. Външните стени на училището ще са направени от стъкло. Ще си има специализирани стаи за всеки един предмет с най-новата техника за улеснение на учениците.

Учениците ще могат да се практикуват различни спортове или развлекателни кръжоци и, разбира се, за тях ще има специализирани стаи. Ще могат да се практикуват спортове като футбол, баскетбол, плуване, волейбол и много други. Клубове по пеене, танци и драма. В различните кръжоци ще могат да се изработват различни неща – глинени съдове, бижута, дърводелство, за талантливите художници ще има кръжок и за всеки изявяващ се с някакъв талант.

Е, да, моето училище мечта има и елементи от бъдещето, но и елементи от днешни времена – някои деца си мечтаят за много повече неща, но за мен е достатъчно и това. Ще съм много щастлива, ако това се сбъдне преди аз да завърша образованието си.

Публикувано в Есета от конкурса "Моето мечтано училище". Постоянна връзка.

Вашият коментар