„Младите габровци в парка“

Това е мотото на тридневния екологичен фестивал, който ще организират Младите лидери от Габрово, преминали през обучение на „Мечти и отбори България“ за развитие на лидерски качества и толерантност към различията със средствата на спортната игра и изкуствата.

Обучението се проведе периода 10-13 март 2011г. с подкрепата на Британски съвет. Участници са 32 ученици на възраст между 12 и 17 години от VI-то ОУ „Иван Вазов”, Национална aприловска гимназия, ПГТ „Пенчо Семов” и 12-то СОУ „Отец Паисий”.
По време на първия етап от обучението, младежите преминаха през различни казуси, работа в малки групи, работа с медии и управление на малки проекти. Проведе се среща с Венелин Велчев, експерт отдел „Младежки дейности” към Община Габрово, на която младежите изложиха своите идеи и желания и обсъдиха с г-н Велчев възможната подкрепа от страна на Община Габрово, която могат да очакват.
Като резултат от обучението и срещите с представители на общината, се роди идеята да се организира и проведе тридневен екологичен фестивал с мото „Младите габровци в парка”, която ще се реализира във втория етап.
Обявени са датите за фестивала 22-23-24 април 2011г. (22 април – Ден на Земята)
Очаквайте повече информация около предстоящото събитие.

кула от хартия (ляво)

труден квадтат (дясно)

Публикувано в "Млад лидер", Какво правим / Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар