Варна има своите Млади лидери – Фестивал „Аз мога, подай ми ръка, за да успея!“

На 23 ноември 2012 година, младите лидери от Варна, реализираха своите идеи – игри, кулруни и забавни занимания за деца със и без увреждания от две училища – СОУДНЗ „Проф. Иван Шишманов“ и СОУ „Христо Ботев“, с. Ветрино.
Цялата подготовка за фестивала бе направена от група от 10 младежа, които дариха от своето време, идеи и желание, за да повишат толерантността сред младите хора към различните. Младите лидери вярват, убедени вседстие своя опит, че поставени в един отбор, децата забравят за различията помежду си и се обединяват около общата цел – добро представяне в задавните дейности.
Благодарим на верига хранителни магазини СВА, които осигуриха наградите за участниците във фестивала.

След успешно реализирания фестивал, младежите, които се включиха в обучението на „Мечти и отбори България“ в началото на ноември, вече могат да наричат себе си – Млади лидери, защото се справиха в даденото им предизвикатество.

В това обучение за Млади лидери, се включиха за първи път двама от новите обучители на „Мечти и отбори България“, които подкрепяха младежите и ги насочваха към по-ефективна и ползотворна работа в екип по време на планиването на Фестивала. Това беше техния двоен „тест“ – практическо занимание с младежи, като те водят сесии под супервизията на по-опитен обучител и лично преживяване, за да усетят, дали този тип динамика и дейност отговаря на тяхното търсене и потребности.
Радваме се, че младежите и обучителите се харесаха взаимно и се забавляваха по време на цялото преклюение, наречено обучение!

Публикувано в Какво правим / Новини, Фестивали. Постоянна връзка.

Вашият коментар