Фестивал за ефективна промяна

Фестивал „Игри за всички“ ще се проведе на 3 декември, международния ден на хората с увреждания. В зала „Баскетбол“ на Националния стадион „Васил Левски“ ще се съберат над 70 деца между 9 и 11 години със и без увреждания, които чрез игри и забавление ще открият, че човешкото отношение и приемането са стъпки към стопяване на различията.

Фестивалът се провежда за трета поредна година. Сред официалните гости ще бъдат представители на Министерство на физическото възпитание и спорта, Министреството на труда и социалната политика, Британски съвет, Българска асоциация за рекреация, интеграция и спорт (БАРИС), софийски ръгби клуб „Мърфис Мисфитс“.

3-ти декември е обявен за международен ден на хората с увреждания през 1992 год. от Генералната асамблея на ООН.  Това е ден за подкрепа на достойнството, правата и добруването на хората с увреждания. Той трябва да подпомогне дискусията за свободния и независим живот на хората с увреждания и тяхното пълноправно участие в обществото.

На 3-ти декември в цял свят се организират събития, които трябва за пореден път за напомнят, че е необходима ефективна промяна в условията на живот на хората с увреждания.

Публикувано в Какво правим / Новини. Постоянна връзка.

Един коментар по Фестивал за ефективна промяна

  1. Лилия Борисова каза:

    Здравейте,
    Бих искала да попитам от колко часа е предстоящия фестивал Игри за всички утре – 03 декември.
    Благодаря и успех!!!!

Вашият коментар