Културни събития Локация Център 2013

плакати на събитията по време на Локация център 2013В рамките на десет дни, от 19 до 29 септември, публиката от Централна България ще се срещне с изкуството на утвърдени български и чуждестранни артисти и ще има възможност лично да разговаря с тях. Тази година културни събития “Локация – Център 2013″ ще се проведат в подкрепа на кандидатурата на град Габрово за Европейска столица на 2019 година.

Името „Локация Център” идва от регионалния характер на събитието. Организаторите считат, че е важна децентрализацията на културата от столицата и големите градове към средните и малки градове в България. Затова в Габрово, Севлиево, Трявна, Дряново и някои ще бъдат използвани галериите, концертните зали, паркове и алтернативни пространства за привличане на публиката към все по-достъпни форми на изкуството. Подготвени са събития за хора от различни възрасти и с различни интереси.

Местата, където ще се случат събитията са: в Габрово – Художествената галерия “Христо Цокев”, Галерия “Орловска 10″, Временен център за съвременно изкуство (Габрово, ул. Кожарска 1), ресторантите Рест и Гурме, пиано бар Sense, НЧ “Христо Смирненски – 1948″, Дом на хумора и сатирата, Хлебната къща, Обществен клуб – Фурна, улиците Радецка, Аврам Гачев, ИЦ – Парк между Театъра и кръстовището на хотел Балкан и др.; в Дряново – НЧ “Развитие”; в Трявна – НГПИ “Тревненска школа”; село Ганчовец, село Гарвани, АИР “Боженци”.

Организаторите – сдружение „Артерия“, Център за неформално образование АЛОС и ние, от сдружение „Мечти и отбори България“, работим за това събитието да се развие като ежегодно за региона и ще се стреми да привлича публика и от другите региони на България, за които географското положение  в центъра на страната е значително по-удобно и достъпно от по-отдалечената столица.

Партньори на културни събития “Локация Център” са Фондация Америка за България. Институционални партньори са Община Габрово, Областна администрация – Габрово, НГПИ “Тревненска школа”, Камара на архитектите в България – Габрово.

Публикувано в Какво правим / Новини, Предстоящи събития, Проекти. Постоянна връзка.

Вашият коментар