Истинско синьо лято за децата от кв. Падало в Габрово

Партньорството ни с НЧ „Св. Св. Дамасин и Онуфрий Габровски 2011“ дава добри резултати. Проект „Самостоятелност, самоуправление, самодейност“ – граждански съвет и доброволчески отряд към читалището, модел на активно гражданство за социална промяна“ навлиза в крайния си етап. Идеята се реализира по Програма за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на ЕИП 2009 – 2014г.
След проведените срещи и обучения с представители на квартал „Падало“ в Габрово се изясни нуждата от създаване на пространства за безопасна игра на децата на открито. Спряхме се на предложенията от децата да има начертани позабравени и нови игри като Ура, Дама, Охлюв, Не се сърди човече, Обущар, Туистър, Държави в едно от най-посещаваните от децата места за игра в квартала – двора на бившия Център за работа с деца.
Децата ни очакваха всеки път, готови с метли, лопати, усмивки.
Заедно успяхме да изчистим целия двор за 10 минути. След това сами си обещаха, че ще пазят чисто и ще правят забележка на всеки, който си изхвърли отпадъците на земята.
Нарисуваха игрите и ги оцветиха с бои, за да може по-дълго време да им се радват.
Заедно преместихме на равно и удобно място една стара маса за тенис и я освежиха с боя.
Остава ни да направим още няколко неща, преди да се отдадем на игри и забавления – да нарисуваме Ура, да сложим мрежа на масата за тенис и да се почерпим за добре свършената работа.
Изключително удоволствие е да се пуснеш в детския вихър. Стават чудеса.
Благодарим.

1 2 3 4 5 6 7 8

 

Публикувано в Галерия, Какво правим / Новини, Проекти. Постоянна връзка.

Вашият коментар