Лъчезара Георгиева Кърнолска – 12 години, гр. Дупница

Кое е за мен мечтаното училище? Всъщност аз не искам училището да започва по-късно или да нямаме домашна работа. Сигурно в бъдещето училищата ще са много по-добре развити. Ще има приспособления, които ще ти наливат знанията в главата и много по-големи междучасия. Моето мечтано училище обаче е коренно различно и то е самата реалност.

Училището, в което уча, ми харесва такова каквото е. Обичам много различни неща в него. Харесва ми, че моето училище е цветно и хубаво. Госпожата ни по изобразително изкуство организира изложби с рисувани от нас картини, за да можем да развеселим училището. Много обичам времето от годината, когато например е Коледа или чакаме Баба Марта, или Великден, когато кабинета по рисуване става като

работилничката на Дядо Коледа. Тогава всички ученици изработваме и рисуваме коледни украси, мартенички или великденски яйца. Допада ми, че тук се дава шанс да развиеш таланта си. Например рисуването, писането, ученето и музиката. Учениците могат да участват в различни конкурси за рисуване, писане на есета и стихотворения, олимпиади по математика, български или английски език. Аз лично обичам да рисувам и пиша, затова взимам участие в подобни конкурси.

Друго, което ми харесва е това че всички стаи в училището са украсени спрямо предмета, който се преподава там. Например в кабинета ни по история има старинни вази, макети на старобългарски крепости и портрети на велики българи. Мога да кажа,че моите любими предмети са рисуването и историята. Стаята ни по английски език също има табла и карта на Великобритания. Много обичам, когато имаме човекът и природата. Там не просто има табла, а и различни вещества, с които госпожата ни прави опити, за да можем да разберем по-добре урока. Всички преподаватели в училището в, което уча са добри, справедливи и лоялни. Според мен това е много важно качество в преподавателите, за да може учениците да научат урока по-добре. Те умеят да преподават много добре и аз много ги уважавам. В училището ни също се правят тържества по различни поводи – патронен празник, коледни и пролетни празници и други.

Аз харесвам моето училище не само с нещата, които ви описах. Аз обичам моето училище, защото уча от първи клас в него, защото децата са много добри и талантливи и защото тук са моите най-добри приятели. Според мен всяко училище, гимназия и университет, трябва да бъде възприемано като свято място, защото именно там се получават знанията, които ще ни служат в живота! Може училището, в което уча да не е перфектно, защото съвършени неща не съществуват, но то е перфектно за мен и аз винаги ще почитам моето родно училище!

Публикувано в Есета от конкурса "Моето мечтано училище". Постоянна връзка.

Вашият коментар