Симона Росенова Берова – 11 г., гр. София

Аз много харесвам ЧОУ ”Света София”. Вече пет години уча в него. Обичам всичките си учители и съученици. Понякога в час е по-шумно, но винаги е забавно и учителите успяват да ни заинтригуват. Заедно организираме благотворителни базари, изработваме картички, играчки и лакомства, правим си състезания по четене, екскурзии до различни забележителности и така научаваме безброй интересни неща. Миналата година посетихме Карлово, Казанлък, Велико Търново и Габрово. Имахме много хубави моменти заедно. През лятото имаше и лагер в Добринище.

Училището се намира в полите на Витоша, където въздухът е много чист. Сградата е голяма, удобна и красива. Стаите са уютни, цветни, светли и пълни с рисунки. Имаме проектори, с които учителите представят уроците. Така материалът става по-интересен и го запомняме лесно. В училищния стол храната е много вкусна и разнообразна, но все пак децата най-много се радват на десертите. В училището имаме и библиотека, зала за танци и няколко физкултурни салона. Навън се намират няколко игрища за футбол и баскетбол, детска площадка за по-малките ученици и полянка. Всеки предучилищен клас сади дръвче на това място. Всяка година дървото расте, става все по-голямо и по-силно също като учениците, които са го посадили. През есента всички се радват на кестените от най-голямото дърво. През зимата учениците си носят шейни и през междучасията се пързалят по големия склон. През пролетта рисуваме с разноцветни тебешири и дворът става толкова пъстър, колкото и природата наоколо. Много е приятно да поиграеш на слънце с приятелите си.

Учениците от нашето училище участват в множество състезания – ски, плуване, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис, тенис на маса, футбол. Имаме успехи в състезанията по математика, английски, български език, литература и правопис. Всяко дете има различен талант и може да го развива. Имаме девет учебни часа, но за сметка на това нямаме домашни през седмицата. Така много деца успяват да тренират любимия си спорт след училище. Аз тренирам художествена гимнастика. Печеля състезания в страната и чужбина.

В училище ни е много приятно и интересно. Знанията, които получаваме са важни и ще са ни необходими занапред. Но за нас най-ценни са приятелствата, които ще запазим за цял живот!

Публикувано в Есета от конкурса "Моето мечтано училище". Постоянна връзка.

Вашият коментар