Татяна Атанасова – 18 г., гр. Русе

Моето мечтано училище е Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова:-град Русе. Аз избрах да уча тук, защото имах само една цел-да стана една много добра в професията си дизайнерка.Според мен аз направих първата крачка като влязох тук. Майка ми също е завършила ПГО исках да се гордее с мен- че съм решила да бъда като нея, защото родителите са най-святото нещо на света.Никога не съм съжалявала за моя избор, благодарение на който срещнах хора, които наистина ме ценят и уважават, приятели които ми помагат, когато имам нужда от тях. Вече намирам стимул и желание да ходя на училище, защото за мен това е обичайната среща с приятелите. Сега след 3 г. в това училище не съжалявам, че избрах да се запиша в него.

Професионална гимназия по облекло,, Недка Иван Лазерова гр. Русе е училище с дългогодишна история. Години наред гимназията е посрещала плахите и изпълнени с желание за учене осмокласници и деветокласници и е изпращала знаещи и можещи дванадесетокласници. Днес ПГО „Недка Иван Лазарова се гордее със своите възпитаници: опитни шивачи, фризьори и козметици.

В моето училище работи сплотен колектив от знаещи и можещи педагози. Учителите и учениците са като едно голямо семейство. което споделя радост и болка.

За един млад човек приятелите са много важни- тук аз ги открих. Освен знания и умения тук аз съм в моя втори дом. До себе си имам приятели, на чието рамо мога да поплача,а те ще ме утешат. Знам, че във всеки един момент мога да разчитам на приятелите си, защото както и те така и аз сме готови да направим всичко един за друг. Можем даже просто да стоим на брега на Дунава и да гледаме водата,но знаем, че сме заедно, и сме единни.

В гимназията има условия да се развивам в професионален и личен план. Обучението ни е на ниво. За такова училище може да мечтае всяко дете. Може би трябваше да пиша за друго училище, но аз си харесвам моето

Публикувано в Есета от конкурса "Моето мечтано училище". Постоянна връзка.

Вашият коментар