Англия- една сбъдната мечта

Говорейки за мечти, човек никога не може да се отърси от баналното, просто защото повечето хора си мечтаят за хубави неща, като пътуване до Англия например.

Млади лидери от София и Варна, които участваха в организацията на спортни мини-фестивали в двата града получуха възможността да заминат за Обединеното кралство и да обменят опит в организационни и лидерски умения с техни връстници. Събитието се състоя по инициетивата „Мечти и отбори“ на Британски съвет, по която има дейности в над 30 страни по света.

Процесът за подбор беше труден, но в крайна сметка бяха избрани ученици от три софиийски (73-то и 28-мо СОУ и СОУДНЗ „Луи
Брайл“) и две варненски ( „Пушлин“ и СОУДНЗ „Иван Шишманов“). Имаше и отбор учители (от всяко училище по един), които също обменяха опит със своите колеги от спортните колежи „Палънтайн“ и „Колиджит“ в живописния английски курорт Блeкпул.
Водач на групата бе Мариета Терзиева от участниците в проекта-ветерани и съучредител на едноименното сдружение, което има за цел да продължи идеите на проекта: Умело лидерство чрез бързи и
мъдри решения под знака на толерантността.
Домакините бяха организирали много мероприятия за изграждане на неформални междунационални връзки (спортни игри, готвене, извайване на фигурки от глина).
Кулминацията беше третия ден, когато младите лидери от двете страни трябваше да организират спортен мини-фестивал за деца от няколко начални училища от района на Блакпул.
„Днес видяхме перфектна организация и отлично сътрудничество между лидерите“ – Заключи г-н Робърт Уин (кмет на
Блeкпул) в своето слово в края на фестивала. Градскиятуправител покани българската група в кметството, където им разказа малко повече за града и ги разведе из сградата.
„Щом вждаме усмивки по тези невинни лица, значи се справяте добре.“ – ми каза един от учителите на Палънтайн по време на
фестивала.
„Тук ми е много добре и наистина се чувствам част от отбора“ – сподели един от лидерите.
Доволни от свършената работа се докоснахме до естетиката на град Ливърпул вечерта преди да заминем, което ни вдъхнови да сме по-инициативни, за да сбъднем в България видяните мечти в
Обединеното Кралство.

Никола Бакалов
10.02.2008

Публикувано в Какво правим / Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар