Кратка история 2004 – 2006

Изявата ни като младите лидери от „Мечти и отбори – България” започва със спортен фестивал на 25 Ноември 2004 в зала Универсиада, София, с игри за 100 деца със и без увреждания на възраст между 7 и 14 години от столични учебни заведения. Събитието е първото по рода си, дори в историята на проекта „Мечти и отбори”
Следват още три спортни събития през 2005 – месец април, октомври (в парка) и декември в конна база „Хан Аспарух”, за деца със и без увреждания.
2006 година във Варна се сформира страхотен екип от млади лидери, които след обучение по методиката на Ана Янина реализираха идеите си във вълнуващ спортен фестивал, който се проведе в к.к. Албена. Ентусиазма им роди и следващото събитие – Спортен фестивал за деца с и без увреждания в Двореца на културата и спорта, Варна, с специалното участие на Любо Нейков.
За 10 Декември 2006 – ден на правата на човека, групата млади лидери в София, със съдействието на доброволци от Български червен кръст, планираха и проведоха спортни игри и състезния за деца от столични училлища и домове за деца лишени от родителски грижи, като гост на събитието бе Део.
Посланика на Обединеното Кралство, представител на ООН за България, дами от столична община.
Тази 2007 година ученици от български и британски учебни заведения проведоха за първи път в България съвместно организиране и провеждане на спортен празник на 10 юни в зала Триадица.
Публикувано в Фестивали. Постоянна връзка.

Вашият коментар