Семинар на тема „Включване на деца със специални образователни потребност в часовете по физическо възпитание”

Семинарът, който Ви предлагаме, е насочен към учители по физическо възпитание от общообразователните училища, ресурсни учители и специални педагози. Учители, с които сме работили по предходни програми на „Мечти и отбори”, споделят нуждата от информация и нови методи на работа за включване на деца със специални образователни потребности в часовете по физическо възпитание. Досегашната подготовка и практика на учители от общообразователни училища не включва подготовка за работа с деца със специални образователни потребности в обща среда. Тази ситуация и помощта на доброволец от Корпуса на мира, специалист в тази сфера, ни предизвика да организираме този семинар.

Предлагаме семинара за учители и други специалисти в област Габрово да се проведе на 26 март 2011 г., мястото предстои да се уточни. Семинарът има за цел да подпомогне практикуващите учители по физическо възпитание и други специалисти при включването на децата със специални образователни потребности в часовете по физическо възпитание в общообразователните училища. По време на семинара ще бъде представен опита на САЩ и Великобритания в тази област, участниците ще обменят опит и ще се запознаят с успешни методи, ще участват в практическа демонстрация на методи за включване, които може да използва учителя в часовете по физическо възпитание.

Водещи на семинара:

Бао Янг– на 27 години от САЩ, Тюскон, Аризона. Учител по физическо възпитание, дипломиран в Университета в Аризона. Преподавала е на деца със и без специални образователни потребности. Работи като треньор по баскетбол на инвалидни колички и лека атлетика. В момента Бао е доброволец към Корпуса на мира в България. Тя вярва, че всички деца трябва да имат възможността да играят и да се чувстват включени.

Мариета Терзиева – е председател на сдружение „Мечти и отбори България”, обучител с 4 години практика и десетки проведени обучения за младежи и възрастни със и без увреждания. Организатор и консултант при организиране на над 20 спортни фестивали за деца със и без увреждания. Хоноруван преподавател в Национална спортна академия „Васил Левски”. Тя притежава бакалавърска степен „Кинезитерапия”  и магистърска степен „Адаптирана физическа активност” в Национална спортна академия.

Вашата инвестиция за участие в семинар  на тема „Включване на деца със специални образователни потребност в часовете по физическо възпитание”  е 30.00 лева. Цента е за един участник и включва такса за участие, пакет с материали, сертификат за участие и кафе-пауза.

Заявка за участие в семинара може да направите на телефон 0895 792 819 или електронна поща – marieta.terzieva@gmail.com до 18.03. 2011 г., включително.

Публикувано в Предстоящи събития. Постоянна връзка.

Вашият коментар