Обучение „Управление на проекти“, Димитровград

Учениците, включени в проект „Свързани класни стаи“ на Британски съвет, преминаха обучение на тема „Управление на проекти“, организаирано и проведено от тренери от „Мечти и отбори България“. Темата „Управление на проекти“ е залегнала в идеята на проект „Свързани класни стаи“, тъй като участницте от 5-те училища имат за задача да организаират и проведат проект в тяхното училище, който да бъде забавен, интересен, полезен на учениците и в същото време да се случва в учебната програма. Това беше голямо предизвикатество пред младежите, тъй като трябваше да придадат форма и завършен вид на всички смели идеи, които даваха, в рамките на два дни.

Участниците в обучението по проект „Свързани класни стаи“ от Димитровград са по 10 ученика от 5 училища. След обучението, всяка група представи своята идея, като обеща, че ще покани всички желаещи да присъстват или дори да участват, когато техния проект достигне до крайната си фаза на реализация.

Учениците от ПМГ „Иван Вазов“ работят по проект „Три стъпки към приятелството“, което ще даде възможност на ученици от училището им да се опознаят ид а станат приятели. Това ще се получи, след като младежите се включат в състезание, което ще се проведе в три кръга, от където идва и името напроекта. Всички кръгове са с различна тематика и се изискват различни умения, за да се справи отбора добре. Те са Кулинарен, Приключенски и Образователен. Според броя на желаещите ще се определи и големината и броя на отборите, които ще бъдат смесени по пол и възраст. До края на тази учебна година, младежите обещаха, че ще оформят в детайли всеки състезателен кръг.

Групата ченици от ОУ „Васил Левски“ в село Ябълково, решиха да направят изненада на учениците, завършващи първи клас, като им организират тайно тържество, на което всички да се съберат и да гледат интересна презентация със снимки от измината учебна година, да се забавляват заедно с песни и танци и да запомнят първата си учебна година с много положителни емоции. Празника ще бъде на 24 май в Оу „Васил Левски“, но не казвайте още на първокласниците. 🙂

Групата с изцело мъжко присъствие бе от ОУ „П. К. Яворов“. Младите господа решиха да направят Спортна Олимпиада за всички ученици от 2-ри и 3-ти клас в тяхното училище. Олимпиадата ще  бъде от забавни и състезателни игри, които младежите ще измислят и организират на 26 и 27 май в двора на училището. Включени са игрите футбол, народна топка и щафети, като малчуваните могат да преминат през всички кръгове, заедно със своя отбор и лидера на отбора.

Бунтарите от Професионална гимназия по химични технологии решиха да канализират своята енергия в нещо градивно и полезно, като ще започнат освежителен ремонт на класните си стаи за собствена сметка. Предстоят им много преговори с Директор, учители и съученици, за да убедят всички в необходимостта от такъв тип промяна и как това ще повиши ефективността на учебния процес.

Не на последно място е уникалния проект на СОУ „Пенчо Славейков“, койте ще представи театрална постановка по „Извора на белоногата“ през зимата на 2011г. До тогава младежите ще се създадат „трейлър“, с който ще предсатвят своя проект.


Публикувано в Доброволец, Какво правим / Новини, Проекти, Участник. Постоянна връзка.

Вашият коментар