Фамилиатлон Мечти и отбори, част от Екоинициатива Узана 2012

Комуникацията в живота ни

как да разпънеш палатка, само под вербалните инструкции на другите участници от твоя отбор?!

Прекрасното време в местността Узана в събота, на 22 септември, позволи да се насладим на последните топли дни със много смях и време за почивка.
Фамилиатлон „Мечти и отбори“ беше интересна инициатива за нас, организаторите и за участниците. Макар и малко отбори, всеки един от тях се стараеше да се представи добре и се забавлява на всяка база.
Тази година предизвикателството се състоеше от 4 бази. На всяка база участниците са изправени пред различно по сложност и вид изпитание, което целеше да насочи вниманието на отбора към изграждане на по-ефективен начин да работят заедно и да открият значението на комуникацията и подкрепата в екипа. Мислене извън рамките на познатото. Участниците са изправени пред една нестандартна задача – да докоснат картите по ред на номерата от едно до 24, но това не излежда толкова лесно, колкото звучи. Картите съвсен не са ясни от пръв поглед и е нужно отново подкрепа от целия отбор.
Щастливи сме, че имахем възможността да опитаме на практика някои от шурите си идеи и да получим обратна връзка от участниците. Това ни дава увереност и спокойствие, че сме на прав път.

В началото на Фамилиатлон Мечти и отбори 2012, отборите имаха сложната задача да получат картата, по която да продължат да се ориентират в местността. А самата карта висеше на едно дърво, завторена в бутилка и очакваше своя собственик да я достигне. Височината не позволяваше на човек да я достигне самосотоятелно, за това се надявахме отборите да открият начин, заедно като екип да се справят с трудността. Надеждите ни бяха оправдани и дори надминати, когато открихме, че родителите включиха децата в тази задача и ги вдигнаха високо с отговорната задача да свалят бутилка с карта.

отбор Ема се страви много добре с всичко!


Публикувано в Проекти. Постоянна връзка.

Вашият коментар