Бени Живков Кирилов – 17 г., гр. София

Красотата, удобството и забавлението са едни от най-важните неща, свързани с мечтаното училище. Ако удобството е на максимално ниво ,няма как един ученик да не се радва, че отива на такова място, в което  учението му ще бъде приятно. Красотата е свързана с това, че всеки иска да  харесва визията на училището си. Малко или много,визията играе роля в случая. Всички искат да се чувстват на място, нали така ? Най-важното от всички неща, които трябва да притежава училището е забавлението. То е най-важно, защото човек трябва да се забавлява. Много хора казват, че така учениците се разсейват и не научават нищо. Това не е вярно. Например, когато един ученик играе  видео игра, която харесва много, той запомня играта по-лесно и по-бързо.Съответно ,ако представянето на учебните предмети и , изобщо, начинът на преподаване се променят ,успехът на учениците ще се вдигне значително. Ще се радват ,че са научили нещо ново.

Като за начало мястото трябва да е голямо и просторно. За предпочитание, голям двор с добре окосена трева, а не с циментирана земя. Да не бъде оградено с решетки или каменни стени, а просто в началото на всяка пътека водеща към сградата да има табела, на която  стоят името и мотото на училището. Мотото трябва да мотивира учениците и в същото време да не създава напрежение. Например „Научи се да се забавляваш „. Сградата трябва да е огромна и с много кабинети,които вместо да са със скучните тапети да са с изрисувани от учениците стени. Дворът на училището трябва да прилича на малък парк, където учениците да могат да разпускат след някой тежък урок или изпит. Учителите трябва да са добронамерени, светли и усмихнати хора, които обичат  работата си и децата. Не само учителите  трябва да са  позитивно настроени, но и учениците. Важно е да се ходи на училище  с усмивка и да бъде сигурно, че с усмивка ще се излезе от мястото. Гимназията е мястото, където се създават най-много спомени от годините  прекарани в училище.  Това е причина да се сприятелим и  създадем спомени, които да ни останат за цял живот.

Организацията на учебната програма трябва да е  по-опростена . Трябва да има само една смяна, не две. Една смяна  от 9:00 до 16:00 е много по-добре, защото така и учениците и учителите ще се наспиват пълноценно и всеки ще има достатъчно свободно време. Много хора рано сутрин са сърдити поради причината ,че не са се наспали и смятам, че така ще бъде по-добре.

Жизнено важно е да има много добра реклама, за да може да се хареса на повече хора. Също така  трябва да има много извънкласни дейности интересни за учениците. Много видове спорт,изобразително изкуство и  много други различни.

Истината е,че  за да е перфектно, трябва сами да си го направим такова. Тази мечта може да стане реалност, стига хората да са позитивно настроени и в лошите моменти и мигове  да са оптимисти и да имат истински приятели,с които да споделят. Създаването на приятелства е съществена част от тази мечта. Тези години трябва да са златни! Веднъж се живее, затова човек трябва да прави това, което му харесва. Трябва да бъде добър и искрен.Ако всичко това бъде намерено от някого в някое училище , този човек ще бъде повече от богат!

Публикувано в Есета от конкурса "Моето мечтано училище". Постоянна връзка.

Вашият коментар