Семинар на сдружение „Мечти и отбори – България” 15-19 юли 2009г., с. Ковачевци.

Първият етап от семинара се състоя на 15 и 16 юли и беше насочен към националните обучители в България, с оглед на бъдещата им професионална реализация в областта на интерактивните обучения по програма „Мечти и отбори”.

Вторият етап от семинарите се проведе на 17 и 18-ти юли, като беше насочен към обсъждане и вземане на решения за водене на обучения за клубна дейност.
Обсъжданите теми бяха насочени към партньорството между сдружението, училището и клубът, как да се изгради тази тристранна връзка; как да се координират дейностите в клуба и да се гарантира самоинициативност на младите лидери. Създаването на клубa е естествено продължение на лидерската програма, след като младежите са преминали обучение за „Млад лидер”. Ако имат желание да продължат да се развиват и да надграждат своите умения и знания, този клуб им дава идеално място, където ще могат да получат надграждащи обучения и ще могат да упражнят наученото в „защитена среда”.
Поставихме си за цел да се проведат две надграждащи обучения за клубна дейност на вече обучените млади лидери, както и да се изградят пет клуба (4 в София (28 СОУ, 119 СОУ, 81 СОУ и „Луи Брайл”) и един във Варна (СОУДНЗ „Д-р Иван Шишманов”). Датите за двете надграждащи обучения за обучени млади лидери в София и Варна ще бъдат определени до края на месец август и ще бъдат проведени до края на месец октомври.

Последния семинар – 18 и 19 юли се състоя с 16 младежи – доброволци и млади лидери в сдружението. Някои от тях имаха за задача да организират игри и занимания за друга част от групата. Екипът от обучители организира игри за работа в екип, решаване на казуси, внимание и доверие на младежите, с които те изградиха отношенията си като екип на едно по-високо ниво.
Това беше една възможност за младежите да се съберат на едно място, тъй като всеки един от тях е въвлечен в дейностите на сдруженеито, но не е имал възможност да работи с всички до сега.
Всичко това се случи с невероятната подкрепа на Британски съвет!!! Благодарим Ви!

Публикувано в Какво правим / Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар