Снежна Узаниада

снежна узаниада
КАКВО Е СНЕЖНА УЗАНИАДА?
Това е една възможност за приятно изкарване сред красивата природа на местност Узана, малко спорт на открито и срещи с приятели!
За втори път ще отбележим Световния ден на снега в района Узана със Снежна Узаниада, която ще даде възможност на хора от всички възрасти да изживеят един ден в планината, опитвайки на практика различни зимни спортове и дейности.ЗАЩО СНЕЖНА УЗАНИАДА?
За да покажем и привлечем хората от цялата страна към някои от най-популярните начини за забавление, спортуване и прекарване на свободно време през един от най-атрактивните сезони в природата – зимата.МЯСТО: местност Узана, на 22 км от град Габрово.
Събирателен пункт – хижа “Горски дом”. Там всеки ще може да получава информация за случващото се наоколо.

ДАТА: 21 януари 2018 г. (неделя)
На тази дата се отбелязва Световния ден на снега и нашето събитие Снежна Узаниада е част от календара на “FIS World Snow Day”.

КАК ЩЕ ПРЕМИНЕ СНЕЖНА УЗАНИАДА?
Разделени в няколко центъра ще бъдат демонстрирани и практикувани следните зимни дисциплини:
– Ски бягане
– Сноуборд
– Ски алпийски стил
– Ходене със снегоходки
– Ски туринг/ ходене с панти

Петте главни спорта ще бъдат разделени в пет центъра в близост до хижа “Горски дом”. В рамките на деня ще се проведат три практики/ демонстрации във всеки център с начални часове 9:30, 11:30 и 14:00 часа. Всяка практика е с продължителност 90 минути.
Всеки участник може да се включи в максимум три различни спорта, които е посочил във формуляра за записване. Моля, изберете часа на всяко занимание, в което искате да се включите.

ЕКИПИРОВКА, ТАКСА И ЗАПИСВАНЕ:
За всяка зимна дисциплина ще има осигурена екипировка, която може да ползвате на място, в зависимост от данните, посочени от вас във формуляра.

Такса: 30 лв за една дисциплина
50 лв за две дисциплини
70 лв за три дисциплини

В цената се включва – екипировка, квалифициран учител, карта за влек (ако дисциплината го изисква), чай.

Таксата трябва да бъде преведена по банков път до 15.01.2018 г.. При заплатена такса и отказ от участие до 15.01., сумата ще ви бъде възстановена. При отказ след 15.01. таксата няма да бъде възстановена.
Крайното записване става след попълване на формуляр за записване и заплатена такса.
Формуляр за записване:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-FI4t1acXytwgQoMBBQZL1ijmb3qAz-QkJQgRLnL950zKzg/viewform

ДОПЪЛНИТЕЛНИ СЪБИТИЯ КЪМ СНЕЖНА УЗАНИАДА:
– Детски кът за най-малките, на открито и закрито, в който те да се забавляват и наслаждават на зимата.
– Презентации* на различни теми за планината. Програмата на презентациите ще бъде публикувана до три седмици преди събитието, като посещението е безплатно и без предварително записване.
– Кът с топли напитки и храна за по-пълноценно изживяване на Световния ден на снега.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УКАЗАНИЯ:
– Нашата препоръка към всеки от участниците е да си направи планинска застраховка или застраховка злополука за периода на събитието.
– Организаторите на събитието не носят отговорност при евентуални травми и нещастни случаи, породени от личното здравословно състояние и спецификата на упражняваните спортове. В този смисъл преди започване на заниманията всички ще бъдат помолени да подпишат декларация за информирано съгласие.
– Използването на каски за спортовете ски алпийски стил и сноуборд не е задължително при начално ниво, но е препоръчително. При желание да използвате каска, моля отбележете във формуляра за записване.

ОРГАНИЗАТОРИ И ПАРТНЬОРИ:
Клуб за планинарство и екстремни спортове “Хемус Адвенчър”, сдружение “Мечти и отбори България”, “Узана рънс”, Детска природна академия “Узана”, Добас, Хижа “Горски дом”, Ски писта “Горското”

КОНТАКТИ:
hemusadventure@gmail.com
0878248542 – Живко Жечев, КПЕС “Хемус Адвенчър”, гр. Габрово
0895792819 – Мариета Терзиева, “Мечти и отбори България”

Публикувано в Дейности, Игри, Казуси, Предстоящи събития. Постоянна връзка.

Коментарите са забранени.