Тридневен еко-фестивал под надслов „Младите габровци в парка“

Младежите от Габрово, преминали обучение за развитие на лидерски качества и толерантност към различията, организираха и проведоха 3-дневен еко-фестивал на тема „Младите габровци в парка“. Инициативата се състоя на 21-22 и 23 април 2011г. На 21 април – първия ден от фестивала, младежите се включиха към Еко-базар, организиран от Община Габрово, като на централния градски площад организираха и проведоха интересни игри и занимания за деца и възрастни. Младежите се включиха и в дейности, проведени от другите участващи организации.

На 22 и 23 април дейностите от Еко-Фестивала се проведоха в парк „Маркотея“, като предварително младите лидери участваха в почистване на парка и облагородяване на зелените площи.

В рамките на трите фестивални дни, младите лидери твориха и играха с над 300 деца и младежи, като всеки участник получи награда и информационна брошура от Екобулпак и списания от National Geographic България. Децата, които се включиха в еко-фестивала се наичуха как да боядисват яйца, защо е важно да опазваме планетата, страната, града и улицата си и чуха интересни  песни и истории от възрастни хора за миналия облик на парка.

Публикувано в Какво правим / Новини, Фестивали. Постоянна връзка.

Вашият коментар