Фестивал „Всеки мечтае с отбора да играе“ – 1 юни, Плевен

На 1 юни 2012г. (петък) от 10:00 до 13:00 часа пред Центъра за работа с деца в гр. Плевен за втори пореден път ще се проведе фестивал по случай Деня на детето под мотото „Всеки мечтае с отбора да играе”. Събитието е организирано от младежи от плевенски училища, които участват в обучение „Млади лидер” на сдружение „Мечти и Отбори България”. Това е неправителствена организация, която се стреми да развива потенциала на младите хора, помагайки им да натрупат опит в организирането на обществени мероприятия.
В празника ще участват около 120 деца на възраст от 7 до 11 години. Целта на събитието е всички деца да бъдат равноправни и заедно да играят по отбори. В игрите могат да се включат и деца с увреждания. Официална покана е изпратена на Математическа гимназия „Гео Милев”, ОУ „Лазар Станев”, ОУ „Васил Левски” , Сдружение Българска асоциалия на лица с интелектуални затруднения- „БАЛИЗ” и Дом за деца, лишени от родителски грижи „Младен Антонов” – с. Тотлебен.
В програма ще вземат участие денс формация „Hope”, театрално студио „Маска” и клуб по спортни танци „Дъга”, в които участват възпитаници на плевенски училища.
Каним Ви да се присъедините към фестивала,за да може с Ваша помощ да покажем на хората с колко щастие и радост сме озарили всички детски лица. Решени сме да използваме Игрите, за да помогнем да се промени начинът, по който светът и в частност децата и родителите в града гледат на децата с увреждания, и да насърчим едно по-отворено и приобщаващо общество.

Публикувано в Какво правим / Новини, Предстоящи събития, Фестивали. Постоянна връзка.

Вашият коментар